terasa
Srbija

Luksuzne zlatiborske noći u hotelu Palisad

Beg iz grada uvek prija. Posebno sada, kada je došlo lepo vreme i kada nas sve nekako vuče da se više krećemo, da budemo napolju i na svežem vazduhu. A ako možemo da uklopimo da to bude i planinsko okruženje, onda je vikend još kvalitetniji i možemo ga nazvati pravim odmorom.

Gde se smestiti?

Na ljubazan poziv da svoj vikend boravak na Zlatiboru provedem u renoviranom hotelu Palisad, rado sam se odazvala. Za hotel Palisad sigurno svi znamo, samo sam iz nekog nepoznatog razloga mislila da je to hotel za školske ekskurzije i nisam ni znala da se on intenzivno renovirao u poslednjih pet godina i da je postao moderan, luksuzni i elegantni hotel sa zaslužene 4 zvezdice. Kada sam pogledala sajt hotela, samo sam pomislila – nadam se da je i uživo ovako lepo kao i na fotkama! A jeste.

Idem da se naspavam – bio je moj prvi odgovor na pitanje – Šta planirate da radite na Zlatiboru? Kada je došao petak, odmah posle posla smo seli u auto i idemo u planine

cover

Čim uđete u hotel, shvatite da ste došli na mesto gde je svaki detalj pažljivo planiran tako da kod novog gosta hotela izazove taj “baš je lepo” efekat. U lobiju ćete se osećati kao da ste u nekoj svetskog galeriji moderne umetnosti, dok hodnici, kafić i wine bar odišu udobnom i toplom atmosferom, kojoj doprinose kremasti i nežni tonovi nameštaja, uz kamin i izdvojeni deo za čitanje.

Pa mi ni ne moramo da izlazimo odavde – bila je moja prva misao.

kafelobi

Elegantni stil kojim je hotel renoviran oseća se na svakom koraku. Ne radi se tu samo o prvom “wow” utisku koji posle vremenom bledi, već ćete i duž hodnika nailaziti na razne interesantne skulpture, umetničke slike, nove liftove i veoma interesantna vrata od soba. Utisak će vas držati sve vreme boravka.

skulptura

ulaz

vrata

A kada ih otvorite – elegancija u belom. Luksuz u prirodi. Kada sa pogledom na borove. Prostranstvo, čistoća i umerenost. Sve sa merom, taman kako treba. Televizor koji se pomera pod uglom tako da opušteno možete da gledate iz kreveta, udobnog. Deo za sedenje unutra, kao i sto i stolice za kaficu na terasi. Aparat za kafu već imate u sobi. Voće vas čeka za dobrodošlicu. Jastuci, ćebad i odgovarajuće osvetljenje.

kupatilo kupatilo2 soba soba2

Ako ste ljubitelj umetnosti, obavezno pogledajte galeriju u okviru hotela. Jedinstvena je po privatnoj kolekciji i stalnoj postavci najpoznatijih dela velikana srpskog likovnog stvaralaštva 19. i 20. veka.

Ono što nedostaje hotelu da bi bio bez mane je dobar i veliki spa centar. Kako sam čula, planira se izgradnja modernog spa centra, što je posebno važno jer sam pripremajući se za put gledala koje su opcije za spa boravak na Zlatiboru i nisam našla ni jedan spa koji bih posebno želela da posetim. Vreme je da Zlatibor dobije jedan pravi spa centar i da se time napravi super kombinacija aktivnog i relax odmora. Za sada, hotel nudi mini spa usluge – jacuzzi, saunu, masaže i kozmetičke usluge (dodatno se plaćaju), dok je teretana besplatna za sve goste hotela.

Šta da radite van hotela?

Nekako sam se naterala da ipak izađem iz hotela :) Red šetnji, red kafe i klope, uz večernju masažu u mini spa centru hotela – to je bio plan za subotu, opušteno i bez stresa pa kuda nas put nanese. Lepo vreme privuklo je veliki broj posetilaca na planinu, tako da je bilo živo tokom celoga dana.

jahanje putokaz

Kako volimo pijace i kupovinu, morali smo da obiđemo tezge i da kupimo poneku flašu rakije, biljne čajeve i magnete za frižider.

narukvice suveniri

Za nedelju smo planirali posetu Drvengradu i vraćanje za Beograd. Vreme je bilo fantastično i sunčano (pazite se sunca i mažite kreme obavezno, mi smo čak izgoreli).

Drvengrad je oko 40-tak minuta udaljen od Zlatibora, put je pristojan i nije naporno doći do tamo. Ranije nisam imala prilike da posetim ovo mesto, pa sam očekivala mnogo. Ulaz se plaća 250 dinara, dok se parking ne plaća.

Nisam se oduševila. Da, slatko je, ok je da se na primer popije kafa ako ste u prolazu, ali ne vidim razlog zbog kojeg bih vam rekla da odete tamo. Nisam osetila neku posebnu emociju boravkom tamo, kućice su napravljene sa ukusom i sve je simpatično na prvi pogled, a opet nekako nema nešto posebno. To je moj lični utisak, a vidim po vašim komentarima na Facebook-u da vam se dopada. Verujem da je lepše u vreme filmskih festivala ili nekih sličnih događaja, sada mi se činilo malo pusto i usamljeno.

mgora

U saradnji sa hotelom Palisad, šaljemo i vas na jedan luksuzni vikend na Zlatiboru!
Poklanjamo vam vikend za dve osobe!

Kako da osvojite ovu vrednu nagradu:

1. Lajkujte naše FB stranice Utisci sa putovanja i Hotel Palisad

2. Ostavite zanimljiv i kreativan komentar ispod ovog teksta u kojem ćete navesti zbog čega želite da posetite Palisad.

Važne napomene:

– Svi komentari će biti blagovremeno objavljivani na sajtu, najkasnije u roku od 24 časa. Jedna osoba može ostaviti jedan komentar.

– Pobednika bira marketinški tim hotela Palisad i blog Utisci sa putovanja nema uticaja na izbor dobitnika.

– Nagradni vikend dogovarate direktno sa hotelom i tačan datum vašeg boravka zavisi od raspoloživosti slobodnih soba u hotelu.

– Nagradna igra traje od srede 11.5. 2016 do srede 18.5.2016.

– Pobednik će biti proglašen javno i obavešten preko e-mail adrese koju ostavi.

– Ako želite da budete prvi obavešteni o budućim nagradnim igrama prijavite se za naš newsletter (u dnu sajta) – budite uvek u toku i osvojite fantastične nagrade!

SREĆNO SVIMA!

Zahvaljujemo se Hotelu Palisad na ukazanom gostoprimstvu.